Contact

Newton's Cradle

€ 24,90
Incl. BTW, excl. verzendkosten.
- +
Op elke actie volgt een reactie; dat is een van de basis wetten der natuur welke door Isaac Newton werd ontdekt. De Newton's Cradle is het perfecte voorbeeld van een actie-reactie model welke prachtig zal staan op je bureau. Een leuk en hypnotiserend cadeau met een vleugje wetenschap.
Dit product is uitverkocht maar zal binnenkort weer leverbaar zijn.
  • Voor 14.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • 14 dagen retourneren*

*gepersonaliseerde producten zijn uitgesloten van het retourrecht

Other customers bought

Productbeschrijving

Dit is een cadeau de meeste mensen wel zullen herkennen uit bekende films en televisie series. Op televisie wordt het geluid van de tikkende balletjes van de Newton's Cradle namelijk al jaren gebruikt om een ontspannen of juist gespannen sfeer neer te zetten. Maar de Newton´s Cradle is veel meer dan alleen een object dat geluid maakt.

Dit prachtige stukje wetenschap laat niet alleen zien hoe elke actie een reactie tot gevolg heeft maar ook hoe met slechts een klein beetje energie een hele langdurige reactie kan volgen. Wanneer je een van de balletjes aan de buitenzijdes van de rest af trekt en op de andere balletjes laat stuiteren zal de kracht haast onzichtbaar door de overige balletjes heen racen tot het buitenste balletje aan de andere kant wordt bereikt. Hier schiet deze vervolgens naar buiten door alle overgebleven energie. Het is hypnotiserend om naar te kijken en het perfecte cadeau voor in een studeerkamer. De Newton's Cradle is niet alleen fantastisch in de manier waarop het de wetten der natuur in werking laat zien, het is ook een prachtig object om te zien.

Bijna geheel gemaakt van chroom en staal met flinterdunne maar super stevige touwtjes is dit een elegant object wat elke kamer op kan sieren. En ben je het getik even zat? Dan breng je met slechts een handomdraai de balletjes weer tot stilstand.

Productdetails

  • Exacte replica van het oorspronkelijke model van Isaac Newton
  • Chromen frame en roestvrij stalen kogels

Productbeoordelingen

Schrijf een review
2023-01-27T06:11:51+00:00