Contact

Kubb - Vikingspel

Vanaf € 29,90
Incl. BTW, excl. verzendkosten.
- +
Op de camping, in het park of in de sneeuw: dit spel kan overal worden gespeeld en pas op: het is verslavend! Kubb is een typisch Zweeds spel en is een soort combinatie van bowling, jeu de boules en schaken. Doel van het spel is de houten blokken van het andere team om te gooien. Vaardigheid en strategie komen samen in dit familiespel. Deze uitvoering is van goede kwaliteit in massief hout en zorgt voor veel plezier waar je ook speelt. Een leuk cadeau voor het hele gezin!
Dit product is uitverkocht maar zal binnenkort weer leverbaar zijn.
  • Voor 14.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • 14 dagen retourneren*

*gepersonaliseerde producten zijn uitgesloten van het retourrecht

Other customers bought

Productbeschrijving

De oude Zweedse Vikingen die dit spel hebben bedacht, zijn tegenwoordig een beetje een ‘ver van ons bed’ show. Bij het noemen van deze sterke mannen komt er waarschijnlijk of een woest eettafereel (lees: een kippenpoot die enorm verslonden wordt) naar boven borrelen of er wordt gedacht aan dé tekenfilm over de Vikingen: Wicky de Viking. Als de Vikingen iets niet waren, was het subtiel, maar een geruststelling: dit spelletje is dat wel.

Dit Zweedse spel werd al gespeeld in de tijd van de Noormannen, Je kruipt hierbij dus in de rol van de Vikingen door het tegen elkaar op te nemen in twee teams. De bedoeling is dat je alle stokken van het andere team omgooit. Eerst de Vikingen en daarna is het tijd voor de koning om te sneuvelen. Wie de koning als eerste omgooit heeft gewonnen. Hier komt, in tegenstelling tot het echte Vikingen-leven, geen grof geweld en gebrul bij kijken (nou ja, dat laatste mag altijd), maar een beetje inlevingsvermogen is niet te voorkomen. Heb je even de buik vol van Mens erger je Niet en Scrabble, speel dit dan eens. Een spelletje is tenslotte altijd leuk. Of het nu tijdens de zomerse picknick is of op een regenachtige herfstmiddag/avond. In plaats van het eeuwige telefoongestaar, doe je eens wat gezelligs samen. Van een beetje competitie is nog nooit iemand slechter geworden. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd! Grote kans dat niet iedereen van de spelletjes is, maar dan kun je er nog een leuke prijs aan verbinden. Dan wordt het ineens een stuk aantrekkelijker om te spelen!

Winnen wil iedereen en hierbij hoeven geen ledematen te sneuvelen of mensen het loodje te leggen. Als je wint, gooi je er zo’n lekkere sterke Vikingen-brul uit, of je wrijft even tegen je neus voor inspiratie, dat mag ook. Veel plezier!

Productdetails

  • Materiaal: hout
  • 21-delig
  • Afmeting: ca. 30 x 7 cm

Productbeoordelingen

Schrijf een review
2023-12-04T23:36:50+00:00